Writings

bangschool cover

Vers van de pers voor 11+ kinderen over een jongen die zonder het te weten word aangenomen op een wel heel aparte school!

 

Hieronder mijn drie eerdere boeken:

photo 4 copy

Joshua Joshua Tango

Joshua can talk, he can fly and he’s telepathically gifted. He’s rather a decent singer too, and in spite of his age he can still tango with the best of them. But what really makes this all so exceptional is the fact that Joshua is a Brazilian tortoise. For years, scientists have been trying to prove that his species, Geochelone elephantopus, is at least as clever as people, but as yet without success. Professor Groen takes a tortoise home with him so that he can continue his research by day and night. Unfortunately for him, however, the animal will only reveal his talents to Marcel, the scientist’s lonely son. Thanks to the magical tortoise, Marcel has the adventure of his life. And it’s just as well, as his mother’s away finding herself in India and he’s being teased at school, because, just like his father, he always has his head in the clouds.

Written in Dutch, translated to Bahasa Indonesia, published in 2004.

photo 2 copy

Het gif van de groene cobra

Marcel Groen is een heel gewone jongen, die worstelt met de gewone problemen van een brugklasser, terwijl de situatie thuis steeds ongewoner wordt. Een mysterieuze makelaarsbende zit achter het ouderlijk huis aan, wat verband lijkt verband te houden met de Indiase sekte waar Marcels moeder verblijft.

Zijn vader reist af naar India, maar komt daar vervolgens in de gevangenis terecht. Gesteund door de oude vriendschap met Joshua, de Braziliaanse schilpad, besluit Marcel ook naar India te gaan. En daar komt hij een complot op het spoor dat hem langs tropische stranden en paleizen en de diepe jungle in leidt.

Written in Dutch, published in 2007.

photo 3 copy

Glits

Glits is een wonderlijk wezen, een gelei-achtig mannetje dat doorzichtig is en van vorm kan veranderen, aantroffen op de Veluwe. De veiligheidsdienst voert het af en doet onderzoek. De geluiden die het wezen voortbrengt lijken onbegrijpelijk, maar er zijn enkele jongeren die het wezen moeiteloos verstaan. Een van die jongeren is de veertienjarige Jay, een eenling met een traumatisch verleden. Hij wordt, met nog een groepje andere jongeren, in contact gebracht met het wezen dat zij de naam Glits geven, afgeleid van ´glitch´, een term uit de computerwereld voor iets dat er wel is, maar er niet hoort te zijn.

Glits heeft een bijzondere uitstraling: veel mensen die met hem in contact komen voelen zich prettig. Als het leven van Glits in gevaar komt proberen Jay en Rachel, een stug meisje uit de vertaalgroep, hem te redden.

Written in Dutch, translated to German, published in 2010.

 

Scroll to top